Vi bygger bæredygtigt på Ingolf Nielsens Vej

HanssonErhvervBæredygtig

Hansson Erhverv skal i gang med en udvidelse af deres forretning og starter derfor et nyt erhvervsbyggeri på Ingolf Nielsens Vej. Hansson Erhverv tænker sund fornuft efter principperne i bæredygtighed. De miljøvenlige og gennemtænkte løsninger gavner ikke alene det globale CO2-regnskab, men også livskvaliteten på bygningen med et bedre indeklima og lavere udgifter til vedligeholdelse og drift.

“Vi bygger produktionshaller og lager og det første skridt bliver taget i sommer, hvor vi går i gang med at bygge de første 4000 kvadratmeter på den 30.000 kvadratmeter store grund. Over tid bygger vi på 15-18.000 kvadratmeter af grunden”, siger Mads Hansson til SønderborgNYT.

Gennem en tid har der været fokus på bæredygtige boliger og nu gælder det også erhvervsejendommme.

“Kunder efterspørger bygninger, som er bæredygtige. Det er ikke dyrere at bygge bæredygtigt, men der er flere konsulenter inde over”, siger praktikant Winnie Hansen, som er i gang med at uddanne sig til finansøkonom på EASV. Hun sidder og regner på byggeriet.

Der er flere fordele ved at bygge bæredygtigt.

“Det giver lavere forbrugsudgifter, indeklimaet gør det mere behageligt at være i bygningerne og så giver det virksomhederne, der bor i bygningen, en grønnere profil”, siger Winnie Hansen.

“Og for Hansson Erhverv giver det også mening at være med til at gøre klimaaftrykket mindre og arbejde med fremtidssikrede materialer, som har lang levetid og desuden kan genbruges”, siger Mads Hansson.

Politikerne på vej med nye regler

Der er et nyt bygningsreglement på trapperne, hvor bæredygtigheden er på vej ind, så virksomheder kan ligeså godt tænke den vej.

“Og her i Hansson Erhverv er vi i gang med at tage en certificering i bæredygtigt byggeri og uddanner os til konsulenter i Svanemærket byggeri”, siger Mads Hansson.

Hansson Erhverv er en Sønderborg-virksomhed og den har været her siden 1979. Ejeren er Nanna Hansson, som er gift med Mads Hansson. Hun har en fortid i Mærsk og ægtemanden har været politikommissær hos politiet i Sønderborg.

De begge glæder sig til at bygge den første DGBN-certificerede erhvervsejendom i Sønderborg.

“Det betyder, vi bygger med en cirkulær tilgang til bæredygtighed, hvor miljø, det sociale og økonomien vægter lige meget”, siger Mads Hansson og tilføjer, at der arbejdes sammen med arkitekterne hos Blaavand og Hansson.

“Vi skal bruge materialer, hvor der er spil i farverne i facaderne, så man ikke falder i søvn, når man står og kigger på bygningen”.

Til byggeriet bruger Hansson Erhverv lokale håndværkere. Forklaringen er, at for det første er de lokale håndværkere dygtige  – og desuden giver det et væsentligt mindre klimaaftryk at bruge en lokal håndværker frem for en, der skal køre flere timer for at komme frem og tilbage.

“Når vi bruger lokale håndværkere, så sikrer vi også, at pengene bliver i kommunen, om man så må sige”, siger Mads Hansson.

Få besked når der er nye lejemål
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilsendt nyheder omkring markedet, nye lejemål og projekter.